Tudásmegosztás

2014 óta foglalkozom aktívan azzal, hogy szakmai tapasztalataimat és tudásomat az irodán kívül is megosszam, és kamatoztassam. Több téma is szenvedélyesen foglalkoztat, például az, hogy kiből lesz „jó” vezető, milyen kihívásokkal néznek szembe a női vezetők karrierjük során, és mi kell ahhoz, hogy egy projektben sikeres legyen az együttműködés. Pszichológia alapszakos diplomamunkámat „toxikus” vezetésből írtam, azt kutatva, mi okozza a pszichésen mérgező munkahelyi légkör kialakulását, és milyen következményei vannak a romboló vezetői viselkedésnek.

Az alábbi lista ízelítőt ad arról, hogy 2014 óta hol, milyen témákban tevékenykedtem és osztottam meg gondolataimat szakmai körökben. Hasonló témákban vállalok előadásokat, kerekasztal beszélgetések moderálását, interjúk és cikkek készítését.

 • Szakmai előadások

  – 2014 áprilisában a HTE által szervezett Projektmenedzsment fórumon a vezetők projektben betöltött szerepéről tartottam nyitó előadást, Felsővezetők, mint a projekt sikertényezői címmel. Az erről megjelent sajtóhír itt található. Az előadás szövege itt letölthető.
  – 2017 óta vendégelőadóként szemináriumokat tartok a Corvinus Egyetem Stratégia és Projektvezetés tanszékén. Az alap és mester szakos hallgatóknak elsősorban olyan előadásokat tartok, ahol a projektvezető érzelmi intelligenciájának fontossága van fókuszban.
  – 2018 májusában a Citigroup Project Management Awareness Week keretében előadást tartottam Nők a (projekt)menedzsmentben címmel.
  – 2019 áprilisában a Budapesti Műszaki Egyetem 16. Simonyi Konferenciáján előadást tartottam Leadership 4.0. Vezetőnek születni kell, vagy azzá válhatunk? címmel. Az előadás felvétele itt elérhető. Az előadás szövege itt letölthető.

 • Kerekasztal és workshop moderálás

  – 2016 októberében kerekasztal felvezető előadást tartottam a Projektmenedzsment Szövetség (PMSZ) „Női projektmenedzsment klub” megnyitója alkalmából, Nők a projektmenedzsmentben címmel.
  – 2018 júniusában a Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) éves konferenciáján kerekasztal beszélgetést moderáltam IT és HR vezetőkkel, és felvezető előadást tartottam Nők az Informatikában: Nők, kvóta, IT témakörben.

 • Interjúkészítés

  – 2016 szeptemberében a magyar Projektmenedzsment Intézet (PMI) szervezésében angol nyelvű interjúbeszélgetést vezettem az agilis módszertanról Albert Quarishi brit informatikai tanácsadóval.
  – További szakmai interjúim az Interjúk menüpontban találhatók.

 • Szakmai írások

  – 2016-ban a Budapesti Műszaki Egyetemen szervezett Projektmenedzsment Műhely keretében cikket írtam Nők a projektmenedzsmentben címmel, amely a témában elérhető legfontosabb nemzetközi kutatásokat foglalja össze. A cikk itt letölthető.
  – Pszichológia alapszakos diplomamunkámat a mérgező, destruktív munkahelyi vezetők témakörében írtam Toxikus vezetés: a negatív, destruktív vezetés ismervei, mérhetősége és szervezetre mért hatásai címmel. A kutatási koncepcióm itt letölthető. Bármi témába vágó észrevétele, javaslata van, kérem, vegye fel velem a kapcsolatot.

  – További cikkeim az Írások menüpontban találhatók.

Kapcsolat