Interim projektmenedzsment

Az interim angol szó, a jelentése ideiglenes, átmeneti, időközi. Projektek esetében akkor lehet szükség interim menedzserre, amikor váratlan, válságos helyzet áll elő: projekt közben elmegy a projektmenedzser, vagy sürgősen el kell kezdeni egy projektet, de még nincs rá erőforrás, vagy a projekt egy speciális szakaszára és területére van szükség átmeneti vezetőre, pl. a projekt elindításához, megtervezéséhez vagy változáskezelési feladatokhoz. Ezekben az esetekben egy “beugró” menedzser gyors, áthidaló megoldást nyújthat.

 • Kinek szól az interim projektmenedzsment?

  Bármely szervezetnek, vállalatnak, ahol áthidaló megoldásként pár hetes, vagy max. 3-6 hónapos időtartamra van szükség külsős szakemberre. Interimként vállalok projektmenedzseri, PMO vezetői vagy változáskezeléssel kapcsolatos szerepeket.

 • Hogyan dolgozom interim projektmenedzserként?

  A szervezet illetékes felelősével átbeszélve a megbízást árajánlatot készítek, és sikeres szerződéskötést követően a megbízás idejére rendelkezésre állok. Azokat a megbízásokat preferálom, ahol az interim szereppel a teljes felelősségi kör átruházása is együtt jár, azaz felhatalmazott vezetőként irányítom a projektet, vagy annak egy szakaszát a megbízás erejéig.

 • Mennyiért dolgozom és hol?

  Céges megrendelés esetén az ár egyedi megállapodás tárgyát képezi, a helyszínt a megrendelő biztosítja. Kérem, vegye fel ez ügyben velem a kapcsolatot.

 • Miért engem válasszon?

  Szeretek krízishelyzetben megoldást találni a problémákra és komplex ügyeket sikerre vinni. Nagyvállalatoknál ezt akkor tapasztaltam meg több ízben, amikor váratlanul kellett átvennem egy projektet, miután elment a cégtől a projektmenedzser.

  Nemzetközi PMP minősítéssel és PRINCE2 módszertani certifikációval rendelkezem. 2013-ban elnyertem az Év Projektmenedzsere címet, amivel a Vodafone RED csomag bevezetéséért díjazott az itthoni projektmenedzsment szakma. 2017 óta a Corvinus Stratégia és Projektvezetés tanszékén tartok szemináriumokat vendégelőadóként, fő témaköröm az érzelmi intelligencia és a csapatmotiváció fontossága a projektekben.

  Interim menedzserként két kiemelkedő megbízásról van referenciám: egy fővárosi tulajdonú cégnél külföldi befektető vásárok kivitelezését vezettem 2 éven át Milánóban, Münchenben, Cannes-ban, illetve interim ügyvezető igazgatóként dolgoztam 9 hónapig a volt Matáv Szimfonikusoknak 2011-ben (Concerto Budapest). Fő feladatom volt a kuratóriummal együtt dolgozva a szimfonikus zenekar áttulajdonlási projektjének koordinációja a Magyar Telekom és a kulturális államtitkárság között.

  Vissza a Menedzsment és Tanácsadás főoldalra.

Kapcsolat