Stratégiakészítési tanácsadás

Multinacionális nagyvállalatoknál szerzett tapasztalataim alapján hiszem azt, hogy azok a szervezetek maradnak hosszú távon életképesek, akik olyan küldetéssel, jövőképpel, tartós értékrenddel és stratégiai iránymutatással rendelkeznek, amelyeket a munkatársak ismernek és magukénak vallanak, ahol a vezetők tisztában vannak azzal, mik a legfontosabb prioritások, és fókuszterületek, és megfelelően tudják ezeket kommunikálni az embereik felé. A teljes szervezetet bevonó jövőképalkotó és stratégiatervező folyamat és párbeszéd eredményeképp nő a szervezet teljesítménye, alkalmazkodóképessége, valamint a stratégiai és rendszerszemléletű gondolkodása is erősödik.

 • Kinek szól a stratégiakészítési tanácsadás?

  Azoknak a kkv, civil, start-up és nagyvállalati szervezetek vezetőinek és vezetői csapatainak, akik a szervezeti stratégia és jövőkép kialakításához, megvalósításához vagy felülvizsgálatához igényelnek szakmai folyamati és módszertani támogatást. Ennek fontosabb lépései a szervezeti diagnózis és helyzetértékelés elkészítése, a küldetés és jövőkép alkotó műhelymunkák lebonyolítása, a stratégiai célok mérhető akciótervekké való lebontása csapat és egyéni szintekre, és a dolgozók megfelelő szintű bevonása a folyamatba.

 • Hogyan dolgozom stratégiakészítő tanácsadóként?

  A szervezet vezetőjével, vagy a feladatra delegált felelőssel átbeszélve a jövőkép és stratégiakészítés folyamatának aktuális állapotát, akciótervet készítek a lehetséges lépésekről. Eszköztáram része vezetői interjúk készítése, dolgozói kérdőívezés, jövőképalkotó és tervezési műhelymunkák lebonyolítása. Az egész folyamat iteratív, több körös egyeztetések mentén zajlik, a szervezet méretétől függően hetekig, vagy akár 2-3 hónapig is eltarthat.

  Team coaching-al kiegészítve a folyamatot kreatívan fejleszteni lehet a szervezet stratégia-megvalósítási képességét, valamint a szervezeti egységek közötti párbeszédet és együttműködést.

 • Mennyiért dolgozom és hol?

  Az ár egyedi megállapodás tárgyát képezi, függ a feladat összetettségétől, a helyszínt a megrendelő biztosítja. Kérem, vegye fel ez ügyben velem a kapcsolatot.

 • Miért engem válasszon?

  2006 óta több szervezetnél – a nagyvállalati, civil és kkv szektorban egyaránt,- végeztem jövőképalkotó és szervezetstratégia tervezési munkát, az alapokat egy multinacionális nagyvállalat, a British American Tobacco londoni központjában sajátítottam el. Karrierem meghatározó állomása volt az itt töltött idő, mivel láthattam azt, hogy a világ egyik legnagyobb nemzetközi szervezete hogyan bontja le globális jövőképét helyi stratégiai és operatív célokra és projektekre, és hogyan vonja be ebbe a folyamatba a teljes nemzetközi hálózatát.

  Vissza a Menedzsment és Tanácsadás főoldalra.

Kapcsolat