Írások

  • Összes írás
  • Blog
  • Események
  • Interjúk
  • Összes írás
  • Blog
  • Események
  • Interjúk

Toxikus munkahelyek. Podcast

Remek stúdió beszélgetésben volt részem egy informatikai kiadó, a HWSW meghívására, 2024 március 20.-án, ahol a toxikus munkahelyek és vezetés témakörét jártuk körbe két remek szakemberrel. Az egy órás beszélgetés YouTube videó linkje ebben a blogban található.

Népszava interjúm vezetésről és hatalomról

Pár nappal a 47. születésnapom előtt megkeresett a Népszava, hogy egy korábbi facebook bejegyzésem kapcsán készíthetnek-e interjút velem a vezetésről és a hatalomról. Az interjú témái hosszú évek óta foglalkoztatnak, érdekel a vezetés és az, hogy a vezetők hogyan bánnak a rájuk bízott hatalommal, ami a doktori kutatásom központi témája.

M2 TV interjúm a toxikus vezetésről

Idén, szeptember 23.-án, negyedik alkalommal beszéltem a médiában a toxikus vezetésről, és a pszichésen mérgező munkahelyi légkörről. Az M2 tv műsor 7 perces videófelvétele és leirata ebben a cikkben található.

Bántalmazó vezetők – Népszava interjúm

2023 júniusában a Népszava interjút készítettem velem a pszichésen bántalmazó (toxikus) vezető jellemzőiről. Az újságíró nem fedte fel, ki vagy mi miatt érdekli őket ez a téma, így úgy adtam neki interjút, hogy nem tudtam, egy volt munkahelyem vezetője kapcsán merült fel a pszichésen bántalmazó vezetés kérdése.

Telex cikk a toxikus vezetésről

2023 februárjában a Telex újság készített velem egy cikket a mérgező munkahelyi légkört teremtő “toxikus” vezetésről, mint a téma kutatója. Ebben a blogban összegyűjtöttem a cikk kapcsán megjelent legérdekesebb commenteket a facebook, linkedin, instagram felületekről, ahol a cikk megjelent.

Interjúm a Kossuth Rádióban a toxikus munkahelyekről

A pszichésen mérgező munkahelyi légkör és a toxikus vezetés témája a Kossuth Rádió Napközben című műsorában is helyet kapott április 24.-én, amit a Telexen 2023 március 10.-én megjelent cikk inspirált. A velem készített interjúban főképp a stresszel való megküzdés fontosságát emeltem ki, mind a vezetők, mind a munkavállalók számára. A 12 perces felvétel ebben a blokkcikkben meghallgatható

RTL interjúm a toxikus vezetésről

2023 április 12.-én az RTL Reggeli műsorában Szabó Zsófi és Miller Dávid a toxikus munkakörnyezet témáját érintette, ehhez behívtak 5 perc erejéig egy szakértői véleményre azzal kapcsolatban, mi okozza a toxikus munkakörnyezet kialakulását, mik ennek az összetevői, és van-e kapcsolat sikeres és toxikus munkahely között.

A vezetés paradigmaváltása

A pszichológia doktori képzésembe a “beugró” egy olyan szakcikk volt, ami valamilyen tudományos érdeklődésembe vágó témával foglalkozik. A cikk témáját egy politikapszichológiai óra inspirálta, amit Dr. Szabó Zsolt Péter tartott a BME munka- és szervezetpszichológiai képzésem keretében, 2021 tavaszán. Az órai esszémből készült cikk végül az Új Munkaügyi Szemlében jelent meg, 2022 júliusában.

Szakmai interjúm csapatok fejlesztéséről

2022 szeptemberében azzal keresett meg a londoni székhelyű Academy of Executive Coaching coach-képző iskola, hogy meginterjúvolhatnak-e az egy éves rendszerszemléletű csapatfejlesztő képzésük kapcsán, amit 2021-ben végeztem el, valamint megosztanám-e velük a coach karrierem fontosabb tapasztalatait. Az interjú magyar verziója ebben a blogban található.