Események

Toxikus munkahelyek. Podcast

Toxikus munkahelyek. Podcast

Remek stúdió beszélgetésben volt részem egy informatikai kiadó, a HWSW meghívására, 2024 március 20.-án, ahol a toxikus munkahelyek és vezetés témakörét jártuk körbe két remek szakemberrel. Az egy órás beszélgetés YouTube videó linkje ebben a blogban található.

M2 TV interjúm a toxikus vezetésről

M2 TV interjúm a toxikus vezetésről

Idén, szeptember 23.-án, negyedik alkalommal beszéltem a médiában a toxikus vezetésről, és a pszichésen mérgező munkahelyi légkörről. Az M2 tv műsor 7 perces videófelvétele és leirata ebben a cikkben található.

Interjúm a Kossuth Rádióban a toxikus munkahelyekről

Interjúm a Kossuth Rádióban a toxikus munkahelyekről

A pszichésen mérgező munkahelyi légkör és a toxikus vezetés témája a Kossuth Rádió Napközben című műsorában is helyet kapott április 24.-én, amit a Telexen 2023 március 10.-én megjelent cikk inspirált. A velem készített interjúban főképp a stresszel való megküzdés fontosságát emeltem ki, mind a vezetők, mind a munkavállalók számára. A 12 perces felvétel ebben a blokkcikkben meghallgatható

RTL interjúm a toxikus vezetésről

RTL interjúm a toxikus vezetésről

2023 április 12.-én az RTL Reggeli műsorában Szabó Zsófi és Miller Dávid a toxikus munkakörnyezet témáját érintette, ehhez behívtak 5 perc erejéig egy szakértői véleményre azzal kapcsolatban, mi okozza a toxikus munkakörnyezet kialakulását, mik ennek az összetevői, és van-e kapcsolat sikeres és toxikus munkahely között.

Jelek a falon – Csepeli György szociálpszichológus előadása

Jelek a falon – Csepeli György szociálpszichológus előadása

Az idei 23. Projektmenedzsment Fórumon volt egy nagyszerű előadás Csepeli György szociálpszichológus személyében, ami igazi kuriózum volt számomra. A társadalomtudós olyan témákat feszegetett, amik nemcsak szervezeti, politikai kontextusban is értelmezhetők. Szerinte a mai vezetők a bibliai Belsazár perzsa királyhoz hasonlóan nem figyelnek eléggé a kis jelekre, vagy nem tudják értelmezni azokat. Holott komplex rendszerekben egy kis jel az egész rendszer létét fenyegetheti.

Beszámoló a Magyar Pszichológiai Társaság XXIX. Nagygyűléséről

Beszámoló a Magyar Pszichológiai Társaság XXIX. Nagygyűléséről

2021-ben résztvettem a Magyar Pszichológiai Társaság XXIX. nagygyűlésén, ahol bemutattam a toxikus vezetésről szóló kutatásomat tudományos poszter formájában. A 3 napos konferencia igazi kuriózum volt számomra, ebben a cikkemben összefoglalom röviden mi foglalkoztatja a pszichológiával foglalkozó kutatókat jelenleg, elsősorban a munka- és szervezetpszichológia területén.

Stressz a COVID pandémiában

Stressz a COVID pandémiában

Egy pszichológia mesterszakos kurzus keretében kutatást végeztünk négy csoporttársammal arról, hogy hogyan élik meg a magyar munkavállalók a COVID pandémia alatt bevezetett “Home Office”-t. Arra kerestük a választ 2020 őszén és 2021 tavasszal, milyen azoknak az embereknek a pszichés jólléte, stressz-szintje, akik minimum hat hónapja otthoni körülmények közt dolgoznak, egyedül, párban, vagy családtagjaikkal, és mi befolyásolja leginkább a tartós otthoni munkavégzés minőségét: a munkatársakkal való együttműködés? A főnökkel való kapcsolat? Az otthoni irodai körülmények? A családi kötelezettségekkel járó kihívások? Vagy ez az egész együtt?

Változások viharában: Orbán Krisztián közgazdász előadása

Változások viharában: Orbán Krisztián közgazdász előadása

A közgazdász Orbán Krisztiánt, aki az Oriens Investment Management ügyvezető partnere, már hallottam élőben beszélni 2019-ben egy üzleti konferencián, és lenyűgözött a gondolkodása, az, ahogyan a világpolitikai és gazdasági összefüggéseket logikusan értelmezi. Idén 2020 augusztus 26.-án a Vezető Informatikusok Szövetségének (VISZ) éves konferenciáján tartott nyitó-előadása hasonló reakciókat váltott ki a hallgatóságból, a “globalizáció szent tehenének lemészárlása” szállóigévé vált tőle.

Beszélgetés Mácsai Pállal

Beszélgetés Mácsai Pállal

A csodálatos zongorista házaspár, Simon Izabella és Várjon Dénes idén Szerb Antal Utas és holdvilág című regényét állította középpontba a novemberi kamarazenei fesztivál keretében a Zeneakadémián. A műsoron szerepelt egy irodalmi est is, Mácsai Pállal, ahol a zenészpár interjút készített a Kossuth- és Jászai Mari díjas színésszel, egy lenyűgöző, rövid kamarakoncertet követően, amelyben Puccini Krizantémok című korai vonósnégyese csendült fel.

EMCC Coach Akadémia

EMCC Coach Akadémia

Idén harmadik alkalommal rendezte meg a European Coaching & Mentoring Council (EMCC) magyar tagozata az EMCC Coach Akadémiát, a festői szépségű Petőfi Irodalmi Múzeumban, A coaching művészete – Művészet a coachingban címmel. Az idei év témáját a művészet ihlette, egész pontosan Pilinszky János azon verssora, miszerint: „A művészet tulajdonképpen nem más, mint áttörni a tényeket és eljutni a valósághoz.”

Coach világkonferencia Prágában

Coach világkonferencia Prágában

A két évente megrendezésre kerülő nemzetközi coach világkonferencia idén Prágában volt. A Nemzetközi Coach Szövetség (ICF) által szervezett 2,5 napos eseményt igazi profizmus jellemezte, a 70 országból érkezett 1000 résztvevőt egy eventScribe nevű applikáció segítségével igazították el. Mivel nekem viszonylag új az ICF világa, lévén egy éve tag, lehetőségként néztem a konferenciára, hogy lássam, értsem, kik dolgoznak ebben a hivatásban, mit képviselnek, és mi foglalkoztatja a szakmát világszinten.