Események

M2 TV interjú a toxikusról

M2 TV interjú a toxikusról

Idén, szeptember 23.-án, negyedik alkalommal beszéltem a médiában a toxikus vezetésről, és a pszichésen mérgező munkahelyi légkörről. Az M2 tv műsor 7 perces videófelvétele és leirata ebben a cikkben található.

Interjú a Kossuth Rádióban a toxikus munkahelyekről

Interjú a Kossuth Rádióban a toxikus munkahelyekről

A pszichésen mérgező munkahelyi légkör és a toxikus vezetés témája a Kossuth Rádió Napközben című műsorában is helyet kapott április 24.-én, amit a Telexen 2023 március 10.-én megjelent cikk inspirált. A velem készített interjúban főképp a stresszel való megküzdés fontosságát emeltem ki, mind a vezetők, mind a munkavállalók számára. A 12 perces felvétel ebben a blokkcikkben meghallgatható

RTL interjúm a toxikus vezetésről

RTL interjúm a toxikus vezetésről

2023 április 12.-én az RTL Reggeli műsorában Szabó Zsófi és Miller Dávid a toxikus munkakörnyezet témáját érintette, ehhez behívtak 5 perc erejéig egy szakértői véleményre azzal kapcsolatban, mi okozza a toxikus munkakörnyezet kialakulását, mik ennek az összetevői, és van-e kapcsolat sikeres és toxikus munkahely között.

Jelek a falon – Csepeli György szociálpszichológus előadása

Jelek a falon – Csepeli György szociálpszichológus előadása

Az idei 23. Projektmenedzsment Fórumon volt egy nagyszerű előadás Csepeli György szociálpszichológus személyében, ami igazi kuriózum volt számomra. A társadalomtudós olyan témákat feszegetett, amik nemcsak szervezeti, politikai kontextusban is értelmezhetők. Szerinte a mai vezetők a bibliai Belsazár perzsa királyhoz hasonlóan nem figyelnek eléggé a kis jelekre, vagy nem tudják értelmezni azokat. Holott komplex rendszerekben egy kis jel az egész rendszer létét fenyegetheti.

Beszámoló a Magyar Pszichológiai Társaság XXIX. Nagygyűléséről

Beszámoló a Magyar Pszichológiai Társaság XXIX. Nagygyűléséről

2021-ben résztvettem a Magyar Pszichológiai Társaság XXIX. nagygyűlésén, ahol bemutattam a toxikus vezetésről szóló kutatásomat tudományos poszter formájában. A 3 napos konferencia igazi kuriózum volt számomra, ebben a cikkemben összefoglalom röviden mi foglalkoztatja a pszichológiával foglalkozó kutatókat jelenleg, elsősorban a munka- és szervezetpszichológia területén.

Stressz a COVID pandémiában

Stressz a COVID pandémiában

Egy pszichológia mesterszakos kurzus keretében kutatást végeztünk négy csoporttársammal arról, hogy hogyan élik meg a magyar munkavállalók a COVID pandémia alatt bevezetett “Home Office”-t. Arra kerestük a választ 2020 őszén és 2021 tavasszal, milyen azoknak az embereknek a pszichés jólléte, stressz-szintje, akik minimum hat hónapja otthoni körülmények közt dolgoznak, egyedül, párban, vagy családtagjaikkal, és mi befolyásolja leginkább a tartós otthoni munkavégzés minőségét: a munkatársakkal való együttműködés? A főnökkel való kapcsolat? Az otthoni irodai körülmények? A családi kötelezettségekkel járó kihívások? Vagy ez az egész együtt?

Változások viharában: Orbán Krisztián közgazdász előadása

Változások viharában: Orbán Krisztián közgazdász előadása

A közgazdász Orbán Krisztiánt, aki az Oriens Investment Management ügyvezető partnere, már hallottam élőben beszélni 2019-ben egy üzleti konferencián, és lenyűgözött a gondolkodása, az, ahogyan a világpolitikai és gazdasági összefüggéseket logikusan értelmezi. Idén 2020 augusztus 26.-án a Vezető Informatikusok Szövetségének (VISZ) éves konferenciáján tartott nyitó-előadása hasonló reakciókat váltott ki a hallgatóságból, a “globalizáció szent tehenének lemészárlása” szállóigévé vált tőle.

Beszélgetés Mácsai Pállal

Beszélgetés Mácsai Pállal

A csodálatos zongorista házaspár, Simon Izabella és Várjon Dénes idén Szerb Antal Utas és holdvilág című regényét állította középpontba a novemberi kamarazenei fesztivál keretében a Zeneakadémián. A műsoron szerepelt egy irodalmi est is, Mácsai Pállal, ahol a zenészpár interjút készített a Kossuth- és Jászai Mari díjas színésszel, egy lenyűgöző, rövid kamarakoncertet követően, amelyben Puccini Krizantémok című korai vonósnégyese csendült fel.

EMCC Coach Akadémia

EMCC Coach Akadémia

Idén harmadik alkalommal rendezte meg a European Coaching & Mentoring Council (EMCC) magyar tagozata az EMCC Coach Akadémiát, a festői szépségű Petőfi Irodalmi Múzeumban, A coaching művészete – Művészet a coachingban címmel. Az idei év témáját a művészet ihlette, egész pontosan Pilinszky János azon verssora, miszerint: „A művészet tulajdonképpen nem más, mint áttörni a tényeket és eljutni a valósághoz.”

Coach világkonferencia Prágában

Coach világkonferencia Prágában

A két évente megrendezésre kerülő nemzetközi coach világkonferencia idén Prágában volt. A Nemzetközi Coach Szövetség (ICF) által szervezett 2,5 napos eseményt igazi profizmus jellemezte, a 70 országból érkezett 1000 résztvevőt egy eventScribe nevű applikáció segítségével igazították el. Mivel nekem viszonylag új az ICF világa, lévén egy éve tag, lehetőségként néztem a konferenciára, hogy lássam, értsem, kik dolgoznak ebben a hivatásban, mit képviselnek, és mi foglalkoztatja a szakmát világszinten.

A magyar természettudományos oktatás tündöklése és bukása

A magyar természettudományos oktatás tündöklése és bukása

Egyik nagyra becsült mentorom révén jutottam el egy rendkívüli szakmai fórumra 2019 októberében, ahol mintegy 60 diák, oktató, kutató és üzleti szereplő beszélgetett arról, hová tart a természettudományos oktatás jövője Magyarországon, milyen problémákkal kell szembenézni az oktatás és tanárutánpótlás terén, és hogyan állítható meg a korábban világszínvonalú természettudományos oktatás hanyatlása Magyarországon.