Projekt coaching

A projekt sikerét az emberek alakítják, nem a módszertan, vagy a technikai eszközök. A projekt coaching a projektcsapat célzott fejlesztését és támogatását jelenti, ahol a tagok lehetnek belső és külső dolgozói a szervezetnek, vagy érkezhetnek egy azon szervezet különféle osztályairól. Ahogy csapatsportban is a csapatjátékon múlik a siker, úgy üzleti környezetben is a csapattagok együttműködési hajlandóságán, viselkedésén, kommunikációs képességén áll vagy bukik egy projekt sorsa, valamint azon, megfelelőek-e a projektmenedzser társas és kommunikációs kompetenciái.

 • Kinek szól a projekt coaching?

  A projekt coaching igénybe vehető a projekt elején, tervezéskor, és végig a projekt során, amikor a projekt nem a terveknek megfelelően halad, vagy sok a projektben az ellenérdekeltség és a személyi konfliktus. A coaching célja lehet maga a projekt eredményességének és a projektszervezet hatékonyságának a növelése, a csapat kreatív problémamegoldó képességének és együttműködésének erősítése, vagy a projektmenedzser vezetői képességének és érzelmi intelligenciájának a fejlesztése, illetve a csapattagok motiválása és a felsővezetőkkel való kommunikáció erősítése.

 • Hogyan dolgozom projekt coachként?

  Coachként a projektmenedzsert és a csapatot egyaránt támogató és fejlesztő szakemberként vagyok jelen a projektben. Első lépésben valós projekt értekezleteken és workshopokon veszek részt, hogy felmérjem az aktuális helyzetet, majd a tapasztaltak alapján a csapattal és/vagy a projektmenedzserrel eldöntjük, milyen szintű beavatkozásra van szükség. A közreműködésem lehet eseti alapú, vagy teljes projektre kiterjedő, amikor a teljes életcikluson végigkísérem a projektcsapatot és/vagy a projektvezetőt.

  Coachként nem tanácsot adok, és nem a projektet vezetem, hanem a projekt szponzorát, projektvezetőjét, vagy csapatát támogatom abban, hogy a legtöbbet kihozzák magukból a projekt során, és olyan viselkedést sajátítsanak el, amely sikerre viszi a projektet. A projektmenedzsment hátterem mindössze abban segít, hogy teljes komplexitásában értem a projektben résztvevők kihívásait. Amennyiben projektvezetési és/vagy tanácsadási szolgáltatást is igényel, azokat külön szerződés keretében tudom vállalni.

 • Mennyiért dolgozom, hol és milyen gyakoriak a találkozók?

  Céges megrendelés esetén az ár és megbízás ideje, a folyamat hosszúsága egyedi megállapodás tárgyát képezi, a helyszínt a megrendelő biztosítja. Kérem, vegye fel ez ügyben velem a kapcsolatot.

 • Miért engem válasszon?

  2006 óta számos informatikai rendszer-bevezetési, stratégiai üzleti és szervezetfejlesztési projektet és nagy programot vezettem projekt- és programmenedzserként, vagy PMO vezetőként; nemzetközi és helyi viszonylatban egyaránt. Szakmai karrierem során rendszeresen kellett más projektmenedzsereket is coacholnom, vagy mentorálnom. A BAT-nál és a Vodafone-nál belsős projektmenedzsment tréningeket is tartottam, mintegy 200+ kolléga számára, amelyeket sok esetben coaching és mentoring is követett.

  Nemzetközi PMP minősítéssel és PRINCE2 módszertani certifikációval rendelkezem. 2013-ban elnyertem az Év Projektmenedzsere címet, amivel a Vodafone RED csomag bevezetéséért díjazott az itthoni projektmenedzsment szakma. Évekig aktív tagja voltam két szakmai közösségnek is, az amerikai Project Management Intézetnek, és a Magyar Projektmenedzsment Szövetségnek. 2017 óta a Corvinus Stratégia és Projektvezetés tanszékén tanítok vendégelőadóként, fő témaköröm a társas és érzelmi intelligencia, a szakmai önismeret és a csapatmotiváció fontossága a projektekben.
  Projekt coachként kiemelt referenciáimnak tekintem a MOL egyik projektportfólió igazgatójának, és egy informatikai programvezetőjének támogatását, valamint a Vodafone Magyarország junior projektmenedzsereinek a mentorálását és a BAT Magyarország stratégiai projektjeiért felelős vezetők coacholását.

  Vissza a Coaching főoldalra.

Kapcsolat