Business & Team coaching

Az üzleti-szervezeti coachingnak számos fajtája ismert. Az általam nyújtott „csapatedzés” középpontjában a teljes szervezet, egy szervezeti egység, vagy egy csapat teljesítménye áll. A business & team coaching segíti a vezetői, tulajdonosi vagy szakmai csapatoknak a szervezeti dilemmák feloldását, a szervezeti változások kivitelezését, és erősíti a csapaton belüli és csapatok közötti, illetve a vezető és csapata közti együttműködést. Azok a szervezetfejlesztési projektek hatásosak, ahol egyszerre zajlik vezetői és csapat coaching, mert a folyamatok eredményei ebben az esetben érnek a legjobban össze.

 • Kinek szól a business & team coaching?

  Olyan KKv, start-up, civil szervezetek és nagyvállalati csapatok és szervezeti egységek számára javasolt, akik felismerték, hogy a sikeres működéshez fontos a rendszerben való gondolkodás, a csapatmunka, és a csoportos tanulás. Különösen hatásos akkor, amikor olyan komplex folyamatok indultak be a szervezetben, mint magas fluktuáció, toxikus vezetői viselkedés, vagy alacsony együttműködési készség.

  A szervezetfejlesztés egyik hatékony eszköze a team coaching, amely a 3-8 fős összetételű csapatoknak javallott, például egy felsővezetői-tulajdonosi csapatnak, egy projektcsapatnak, vagy egy szervezeti egységnek. Erősíti  a vezető és csapata közötti összhangot, és javítja a csapattagok közötti együttműködést és kommunikációt.

 • Hogyan dolgozom business & team coachként?

  A szervezetfejlesztés első lépéseként helyzetértékelést végzek: a megrendelővel és/vagy vezetővel interjút készítek, megfigyelőként részt veszek csapatértekezleteken, és az így szerzett észrevételek alapján a szervezet/csapat vezetőjével átbeszéljük a fejlesztési folyamat lehetséges célját és témáit, valamint a beavatkozáshoz szükséges akciótervet. Rendszerszemléletű csapatedzőként a csapatra a tágabb szervezeti rendszer részeként tekintek, szem előtt tartva mindazokat a szervezeti/környezeti erőket, amelyek hatnak rá.

  Egyik általam preferált csapat- és szervezetfejlesztő eszköz az „akció-tanulócsoport” módszertana, ahol egy kis létszámú munkacsoportban a vezetők/munkatársak együtt és egymástól tanulhatnak egy valós problémán keresztül, saját tapasztalataikra reflektálva. Ez a módszer nemcsak szakmailag kovácsolja össze a csapattagokat, hanem elősegíti az érzelmi intelligenciájuk fejlődését is, és a szervezeten belüli információ és tudásáramlást.

 • Mennyiért dolgozom, hol és milyen gyakoriak a találkozók?

  A díjazás egyéni megállapodás tárgyát képezi, hiszen függ a feladat komplexitásától, valamint a szervezet, szervezeti egység, és csapat méretétől. A team coaching alkalmazható eseti alapon, vagy egy hosszabb, több hónapon át tartó fejlesztési folyamatba ágyazódva. Egy alkalom 3-4 óráig tart, több alkalmas folyamat esetén érdemes 2-3 hetente beütemezni a találkozókat. Önállóan dolgozom, de a feladat komplexitásától függően egyéb szakértők bevonását is vállalom.

 • Miért engem válasszon?

  Erős rendszerszemlélettel rendelkezem, és jól ismerem a csapatdinamikai mozgásokat. Csapatokkal kapcsolatos tapasztalatokra nem csak nagyvállalatoknál tettem szert, hanem kkv, civil, és közszférás szervezeteknél is dolgoztam vezetőkkel és csapataikkal külsős coachként és tanácsadóként. Integratív és rendszerszemléletű team coach képzéseim során megértettem többek között azt, hogy a csapatfejlesztést egy tágabb szervezetfejlesztési folyamatba ágyazottan érdemes kezelni. 2022 januárjában fejeztem be az Academy of Executive Coaching intézet 2 éves rendszerszemléletű team coach képzését. A koronavírus miatt virtuálissá vált képzés tapasztalatait az alábbi webinaron osztottam meg 2020 júniusában.

  Vissza a Coaching főoldalra.

Kapcsolat